POKAL PTUJA 2017

posted in: Uncategorized | 0

Danes je v Ptuju potekal tradicionalni 17.pokal mesta Ptuj v judu!Nastopili smo z šestimi tekmovalci in dosegli odličen uspeh!V starostni kategoriji U12 ki steje za slovenski pokal sta LEILA MAZOUZI do 44 kg in GABRIEL LIPIČ do 46 kg suvereno zmagala vsak v svojih kategorijah!Uspeh sta dopolnili borbeni sestri DANAJA NEDELJKO in NELI NEDELJKO, ki sta v kategorijah do 33 in 40 kg osvojili tretji mesti!ALEN TIROVIČ do 55 + in VALENTINA POZDEREC do 33 kg pa sta pristala na petih mestih!

V nedeljo 2.4.2017 se je na Ptuju odvijalo Odprto državno prvenstvo za dečke in deklice v starostni skupini U8 in U10. V dopoldanskem času v skupini U8 sta se predstavila dva naša najmlajša tekmovalca, ki sta se tudi prvič preizkusila v pravih judo borbah. Oba sta bila v isti kategoriji. Jožef Žan Voroš je s tremi zmagami in enim porazom osvojil 2. mesto. Rok Rožman pa se je uvrstil na tretje mesto z dvema zmagama in dvema porazoma. Čestitke za uspeh in pogum!

V popoldanskem času pa so se na odprtem državnem prvenstvu borili še dekleta in dečki starostne skupine U10. Iz našega kluba se je borila ena deklica in 7 dečkov in osvojili kar 7 medalj. Prav tako za večina naših tekmovalcev je bila to prva prava judo tekma. Najvišje se je v svoji skupini uvrstil Nik Maj Vučko, ki je pometel z konkurenco (s 3 zmagami) in osvojil 1. mesto, z enim porazom in dvema zmagama je v isti kategoriji zasedel 3. mesto Matic Rumež. V naslednji kategoriji se je na 2. mesto uvrstil Jakob Polesnik, ki je po dveh zmagah klonil le v finalni borbi. Rezultat so še dopolnili s 3. mesti: Amadej Cor, Jernej Granfol, Štefan Granfol in deklica Ajda Šebjanič. Jurij Granfol je z eni poraz in eno zmago imel še borbo za 3. mesto. Tam je za las izgubil dvoboj in pristal na odličnem 5. mestu. Čestitke vsem za uspehe, dobre borbe,…

Leave a Reply